Har ni missat den där nyheten om att barn som bor i hyresrätter blivit bortkörda från den intilliggande lekplatsen eftersom den ägs av en bostadsrättsförening på andra sidan? Om ni har det, så rekommenderar jag att ni läser artikeln här.
 
Det som alltså har hänt är att de vuxna som bor i bostadsrätterna har flera gånger kört bort de lekande barnen från lekparken eftersom de bor på fel plats. Barn till boende i hyresrätterna är inte välkomna på deras lekplats, utan där ska bara bostadsrättsföreningens barn vistas. De vuxna har till och med gått så långt som att hota barnen med polisen ifall de inte avlägsnade sig från lekparken. Vuxna bostadsrättsägande människor har alltså hotat barn mellan 5 och 11 år med att ringa polisen för att de leker på "deras" lekplats. Hur jävla snikna kan människor egentligen bli? Och hur har dom tänkt sig att deras lekplats ska fungera i praktiken?
 
Vill dom inte att deras barn ska träffa människor från andra områden? Ska inte Kalle från bostadsrättsområdet kunna leka med sin kompis Stina från hyresrättsområdet i den lekpark som ligger brevid de båda områdena? Måste de gå någon annan stans då? Ska de bostadsrättsområdets barn ha speciella armband på sig som kan kontolleras av en lekparksvakt för att man ska vara riktigt säkra på att inga hyresrättsbarn nyttjar gungor och fotbollsplan?
 
Jag föreslår att bostadsrättsföreningen Irrblosset sätter upp en hög mur, inte bar runt lekparken utan runt hela området. Sen kan dom ha en stor kameraövervakad grind med en bolavakt som kontrollerar att inga utomstående kommer in i deras områden. Varför inte ha beväpnade vakter i små torn utmed muren också? Ifall någon liten illbatting från fel område försöker åka en tur på rutchkanan...
 
Vem är platsen till för?
Foto: David Dahlberg (Västerbottens-kuriren)
 
irrblosset, lekpark, segregation, tomtebo,

1 kommentarer

Sophie

29 Jul 2012 12:41

Men vet du vad, det har jag hört att det hänt här med! Jag träffade en mamma i sandlådan i våras som berättade att hon gått till en annan lekplats som hon uppfattat ofta vara tom på barn o eftersom hon hade en liten knodd ville hon inte vara på den lekan som var närmst (där var så många barn). Hon gick dit men då kom en man ut nästan direkt o frågade om hon bodde i de närliggande husen. Nej sa hon o då bad han henne gå därifrån för lekplatsen var till för de i villorna. Helt sjukt!

Svar: Vilka människor det finns! Snacka om skeva prioriteringar... lekplatser är väl ändå till för att lekas vid, oavsett vart man råkar bo. Pust!
Liselott

Kommentera

Publiceras ej